Per començar, i per tots aquells que no varen tenir l'oportunitat de trescar pel Malafama, volíem explicar un poc com va néixer, els inicis i com va anar evolucionant aquest mític Noise Pub.
La idea del Malafama Noise Pub va sorgir perquè a un grapat d'incorregibles marxosos de per Can Picafort i voltants els feia falta un lloc on poder reunir-se i escoltar la musica que els hi agradava. El precedent va ser un altre local que es deia BAUHAUS, però malauradament es va tancar i els joves de l'època es varen quedar a dues veles.
En aquells moments es va donar la casualitat que un soterrani del Passeig Colon, que mira tu per on ja havia estat un local de marxa undergroud als anys 80 que es deia SNOOPY, estava disponible per llogar i en Pep Cuevas va decidir arriscar-se i obrir-lo baix el nom de Malafama Noise Pub.
El que va començar com un lloc de reunió d'un grapat d'amics es va convertir, sense voler, en un punt de referència de la marxa de tot Mallorca. L'ambient del local era totalment anàrquic, es podia fer el que un volgués sempre dins els marges de la "legalitat vigent", encara que alguns no s'ho creguessin.
La musica sonava a un volum estratosfèric i tota era del que s'ha etiquetat com a música alternativa, indie, grunge, hardcore etc... en definitiva música renovera i de qualitat.
Els grups més representatius per aquelles generacions eren, els Sonic Youth, Dinosur Jr., Sebadoh, Superchunk, Magic Dirt, Sunny Day Real Estate, Screaming Trees, El Inquilino Comunista, Sexy Sadie, Eliminator Jr., The Posies, Smashing Pumpkins, Nirvana i un llarg etc... De entre totes les discografies d'aquests grups en sorgiren alguns dels himnes que marcaren tota una generació. Entre totes aquestes cançons hi podem trobar entre altres temes com He-Man (Magic Dirt), Waiting Room (Fugazi), In Circles (Sunny Day Real Estate), 100% (Sonic Youth), Precision Auto (Superchunk), J.Hell (Hazel) i d'altres que síria impossible anomenar en tant poc espai.
La diferència amb els altres locals d'esplai l'època era, evidentment la música. En aquell temps varen ser el únics que s'atreviren a obrir un local amb música totalment anticomercial. Però si hi ha un tret fonamentalment que diferenciava el Malafama de la resta, era que el local es va anar formant i decorant així com a la gent li semblava, d'aquí els grafitis, els pòsters, i les signatures que hi havia a les parets, amb lo qual qui entrava al Malafama formava part d'ell.
Així el local va créixer amb popularitat, venia gent de tota l'illa, Muro, Sa Pobla, Inca, Portocristo, Manacor, Sóller, Palma... a passar-s'ho bé i a desinhibir-se, sempre respectant el qui tenies a devora. Un altre diferència amb altres locals del nord de l'illa era que els divendres es feia música en directe. Al Malafama hi tocaren grups com els Sexy Sadie (14 vegades) que després tengueren gran repercussió a nivell nacional, els Henteligens (grup capdavanter de l'escena independent de l'illa), The Frankenbooties (avui coneguts com The Zinedines), els Yeldings i, fins i tot, els Siniestro Total.
Tot junt va convertir el Malafama Noise Pub en un local de culte que, fins i tot, avui en dia encara es recorda.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada