Ses botes brutes dels FRANKENBOOTIES

Ja han passat setze anys des de que The Frankenbooties van treure el seu primer EP. Avui volem recordar-los i convidar-vos a tots a venir dia 4 d'abril per tornar reviure un dels concerts més esperats del Malafama Festival, una ocasió que pot ser quasi irrepetible.

Aquest grup mallorquí va fer els seus primers concerts amb el nom DIRTY BOOTS, cançó del mític grup Sonic Youth. Amb aquest nom apareixeren en el recopilatori de RCA/BMG Ariola "La única alternativa" al 1993. Aquest mateix any la discogràfica Elefant publica el seu primer EP titulat "Frankenbootie" que conté quatre cançons on mostren clares influències de grups com Pixies, Sonic Youth, Pavement, Sebadoh... sense oblidar The Beatles.

Aquest any 1993 realitzen una gira de presentació del disc (Frankenbootie Tour) que els fa estar a bona part de la geografia nacional. A l'any 1994 el grup canvia de nom, adoptant com a tal el títol del seu primer single. Aquest mateix any Elefant publica el seu àlbum de debut "Gobbledegook" amb cançons com "kill John Wayne", "Why is soul so heavy?", "My little hurricane" i una versió de The Beatles "Strawberry fields forever".

El grup es va dissoldre poc després de la gravació del disc, però dos dels seus membres, els germans Manel i Miquel Martínez "Pintats" reapareixen més tard amb un altre magnífic grup: The Zinedines on també hi trobam a Miquel Molinas "Romàntic" que havia estat membre dels Henteligens.




Discografia Dirty Boots:
ER-127 “Frankenbootie EP” Single 1993

Discografia The Frankenbooties:
ER-1008 “Gobbledegook” LP/CD 1994

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada